Jogi segítségnyújtás munkaerő-piaci szereplők számára

Július 1-jén kezdetét veszi az ingyenes és anonim jogsegély-szolgáltatás. A korábbi hasonló programokat folytató „Dél-Dunántúli JOGpontok” és “Nyugat-Dunántúli JOGpontok” projekt keretében díjmentesen kérhető tanácsadás gyakorlott jogászoktól a munkajog, a cégjog, TB- és adójog területén. A várakozások szerint régiónként több mint 15 ezer ügyfél, többek között munkavállalók, pályakezdők, munkanélküliek, vállalkozók vagy akár vállalkozni kívánók számára nyújthat segítséget a komplex szolgáltatás.

A program a GINOP-5.3.3-15-2015-00005 azonosítószámú, „Dél-Dunántúli JOGpontok” című projekt keretében valósul meg, teljes mértékben az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat jóvoltából.

A támogatás összege régiónként 573,60 millió forint, amely segítségével a projekt kedvezményezettjei (a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége /ÁFEOSZ-COOP Szövetség/ és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés)  a be nem jelentett munkavállalás visszaszorításához, illetőleg az esetleges munkaügyi viták rendezéséhez kívánnak hozzájárulni szerte a régióban.

Baranya, Somogy, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében összesen 44 helyszínen várják személyesen a tájékoztatást vagy segítséget igénylő munkaerő-piaci szereplőket. A jogsegély igénybe vehető továbbá ingyenes zöld számon (06-80-778-800), valamint online és e-mailes formában a projekt honlapján (www.jogpontok.hu), októbertől pedig döntőbírói szolgáltatás keretében is tanácsadásban részesülhetnek az érdeklődők.

A projektről bővebb információ a www.jogpontok.hu oldalon érhető el.