Az MVM Kontó Zrt. vezetőivel egyeztettek a szakszervezeti vezetők

Korábban már beszámoltunk arról, hogy 2016 márciusától zajlik a Volán-portfólió és a vízügyi ágazat humán és gazdasági területei kiszervezésének előkészítése egy MVM Kontó Zrt. nevű szolgáltató központba. Ennek a cégnek a vezetőivel találkoztak és egyeztettek a Volán-portfólió és a vízügyi ágazat szakszervezeti vezetői 2016.06.22-én az MNV Zrt. székházában.

A KKSZ, a KMSZ és a vízügyi ágazat szakszervezeti vezetői személyes találkozó keretében vártak választ a humán és a gazdasági területek kiszervezésének folyamatáról az MVM Kontó Zrt. felső vezetőitől.

A szolgáltató központ vezérigazgatója röviden bemutatta a cég munkáját, felvázolta tevékenység-struktúrájukat, a tulajdonosi szerkezetet, üzleti filozófiájukat. Tájékoztatott arról, hogy jelenleg 8000 munkavállaló bérszámfejtését és jelentős számú társaság pénzügyi, könyvelési teendőit látják el, 134 fővel.

A szakszervezeti vezetők nyomatékosították, hogy a munkahely-megőrzés munkájuk középpontjában kap helyet. Ezért valamennyi, az átalakítási folyamatban felvetődő létszámkérdés kapcsán érdemi egyeztetést igényelnek. Hangoztatták a találkozások rendszeressé tételének és a kölcsönös tájékoztatás szerepének szükségességét.

Arra a kérdésre, hogy hol lesznek a regionális központok, nem tudtak választ adni. Ugyancsak képlékeny az a kérdés, hogy mi lesz a kiszervezendő területek munkatársaival. Átkerülnek-e a Kontó állományába és akkor helyileg hol lesznek vagy maradnak a Közlekedési Központoknál és elsősorban adatszolgáltatás lesz a feladatuk.

A szakszervezeti oldal megegyezett abban, hogy kapcsolatban maradnak, megosztják egymással információikat és közös szándékok, közös stratégia mentén fogalmazzák meg állásfoglalásaikat és együttesen határozzák meg cselekvési terveiket.

Horváth László

 alelnök

 KMSZ