Volán sztrájk- folyamatosan frissülő hírek itt!

Nem történik semmi!

2016. 04. 01.  Még a mai napig sem történt meg az aláírás. 2016. Március 30.-án folytatódott az alágazati bértárgyalás. Az 1,7 milliárd forintot tartalmazó bérajánlat részletei kerültek pontosításra. A szakszervezetek megfogalmazták igényüket, csak ha döntéshozó testületek azt elfogadják, abban az esetben történhet aláírás.

Tisztelettel: Varga Tibor KMSZ  Elnök

Lefújták a sztrájkot

2016.03.25. Nem lesz sztrájk a Volán-társaságoknál, megállapodott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége az idei béremelésről – közölte a nemzeti vagyonkezelő, valamint a Közúti Közlekedési Szakszervezet pénteken.

Az MNV Zrt. tájékoztatása szerint a havi 190 ezer forint alatt kereső, több mint 2600 dolgozó fizetése 5 százalékkal, míg a magasabb keresetű csaknem 12 ezer dolgozóé 3,36 százalékkal emelkedik 2016. január 1-jétől visszamenőleg. Emellett a cafeteria-keretek összegének emelésére is lehetőség lesz.

A megállapodás alapján a munkavállalók mintegy 85 százaléka részesül a bérfejlesztésben. Az MNV hangsúlyozta, az egyeztetések során a szolgáltatást igénybe vevő, éves szinten mintegy 436 millió utas érdekeit is szem előtt tartották, tulajdonosként az utasok biztonsága, kényelme, valamint a szolgáltatás minőségének javítása az elsődleges feladatuk.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet tájékoztatása szerint elmarad a Volán-szakszervezetek húsvét hétfőre meghirdetett ötnapos sztrájkja.

A szakszervezet közölte: a munkáltató és a tulajdonos módosította korábbi javaslatát, az új ajánlat a lehető legközelebb került a munkavállalói követeléshez. Így a sztrájkot meghirdető szakszervezetek – a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége – az ajánlat elfogadása és a sztrájk lemondása mellett döntöttek.

A differenciált emelést tartalmazó ajánlat részleteiről az egyeztetés a jövő héten folytatódik a munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével – közölték.

megall

megalla

2016.03.17.- Sztrájkfelhívás-“Kérünk minden volános kollégát, vegyen részt a sztrájkban!

Sztrájkot hirdettek a volánosok

A 2016. március 11-én eredménytelenül zárult bértárgyalást követően a szakszervezetek, március 17-én a még elégséges szolgáltatás mértékéről tárgyaltak a munkáltatóval, melyről az Alágazati Kollektív Szerződést aláíró szervezetek (KKSZ, KMSZ) megállapodtak a Munkáltatói Szövetséggel.

Tekintettel arra, hogy a mai napig nem érkezett elfogadható bérajánlat a Munkáltató, illetve az MNV Zrt. képviselője részéről, az Alágazati Kollektív Szerződést aláíró szakszervezetek bejelentették, hogy 2016. március 28. napjától kezdődően 5 napos sztrájkot hirdetnek.

Budapest, 2016. március 17. Közúti Közlekedési Szakszervezet                                 Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége