Béremelés: szerdáig ajánlatot tesz a szakszervezeteknek a BKV

A BKV szakszervezetek legkésőbb szerdán kaphatják kézhez annak a bérmegállapodásnak a tervezetét, amelyről a BKV Zrt. menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői állapodtak meg még pénteken.

A BKV Zrt. vezetésének javaslata, amely a 2017-es évre vonatkozik,  január 1-től visszamenően 10 százalékos mértéknek megfelelő személyi alapbér növelést, és 5 százalékos bérfelzárkóztatásra vonatkozó béremelést tartalmaz. A munkáltató ígéretet tett arra, hogy legkésőbb 2017. április 12-én eljuttatja a szakszervezetek részére a részleteiben kidolgozott bérmegállapodás tervezetét – közölte a BKV sajtóosztálya.
A BKV szakszervezetek legkésőbb szerdán kaphatják kézhez a bérmegállapodásnak a tervezetét

Az érdekképviseletek a továbbiakban egyeztetnek a béremelésről szóló ajánlatról, sztrájkbejelentésüket pedig felfüggesztik. A BKV vezetése a kollektív munkaügyi viták ideje alatt is folyamatosan egyeztetett Budapest Főváros Önkormányzatával a szükséges források megszerzése érdekében, és a lehetséges béremelés mértékéről is.

Tarlós István  főpolgármester péntek budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a BKV menedzsmentje a főváros vezetésének támogatásával elutasíthatatlan ajánlatot tett a BKV munkavállalóinak nyolcvan százalékát képviselő két szakszervezeti szövetségnek. Ha az érdekképviseletek ezt elfogadják, akkor a béremelési probléma egy időre megoldottnak látszik – tette hozzá.A cég közleménye szerint társaság vezetése eddig is mindent megtett azért, hogy a dolgozók helyzete javuljon, és a BKV bérszínvonala közelíthessen a munkavállalói elvárásokhoz, illetve ne maradjon le más társaságok bérszintjétől. A bérmegállapodás részleteiről szóló egyeztetések a BKV Zrt. vezetése és az érdekképviseletek között várhatóan az ajánlat kézhez vétele után, a jövő héten folytatódnak.

Forrás: vg.hu